Om os

Virksomhedsoverblik

Virksomhedsoverblik

Fever-Tree er verdens førende leverandør af premium mixere til spiritus målt på detailsalg med distribution i over 70 lande.

Virksomheden har base i Storbritannien, hvor brandet blev lanceret i 2005 af Charles Rolls og Tim Warrillow for at tilbyde mixere af højeste kvalitet, der kan komplementere den stigende efterspørgsel på premium spiritus. Virksomheden sælger i dag et sortiment af 14 forskellige mixere til hoteller, restauranter, barer og caféer (“On Trade)”) samt til detailhandel (“Off Trade”). Cirka 50% af virksomhedens salg blev genereret uden for Storbritannien i regnskabsåret 2017 (56% i 2016) med nøglemarkeder som USA, Spanien og Belgien.

Virksomhedens mixere er udviklet til at komplementere spiritus, men kan også nydes alene. Sortimentet omfatter i dag 6 varianter af tonic, 3 varianter af ginger ale og 1 af henholdsvis ginger beer, soda og cola.

Vores mission - At kombinere naturlige ingredienser af højeste kvalitet med de bedste produktionsteknikker for at producere en enestående smagsoplevelse.

STRATEGI

AT SLÅ KAPITAL PÅ MARKEDETS TENDENSER

Virksomheden forventer at fortsætte med at influere og drage nytte af de to drivkrafter inden for den globale spirituskategori med øget fokus på premium produkter og bevægelsen imod simple long drinks, som bevises af den stadig stigende popularitet af Gin & Tonic i Storbritannien og Vesteuropa, genoplivelsen af Moscow Mule i USA og det globale potentiale i den bredere kategori af mørk spiritus.

FORSTÆRKNING AF DISTRIBUTIONSNETVÆRK PÅ EKSISTERENDE MARKEDER

Virksomheden sigter mod at øge penetrationen på alle eksisterende markeder og derved øge antallet af kunder både On-Trade og Off-Trade.

Der er mulighed for øget vækst i virksomhedens eksisterende territorier ved at udvide distributionsnetværket, kundepenetration og salgsvolumen til hver enkelt kunde, især i takt med at Fever-Trees omdømme vokser med slutforbrugeren I hvert område.

UDVIDELSE AF SAMARBEJDSKAMPAGNESTRATEGI MED ANDRE BRANCHE-BRANDS, DER INKORPORERER BÅDE ON- OG OFF-TRADE

Globale spiritusvirksomheder er i stigende grad interesserede i at lede kunder mod premium-produkter med højere avance. Fever-Tree har vist værdien for begge parter i samarbejdskampagner med førende spiritus-brands og har intentioner om af øge væksten i kraft af yderligere involvering i co-brandede kampagneaktiviteter med førende spiritus-brands på tværs af den bredere spirituskategori.

UDVIDELSE AF DISTRIBUTION TIL NYE MARKEDER

Virksomheden forventer, at væksten fortsætter, primært drevet af eksisterende markeder, men har også intentioner om at skabe vækst på mellem og lang sigt ved at træde ind på nye markeder og undersøger aktivt nye distributionsmuligheder.

UDVIKLING AF NYE PRODUKTER INKLUSIV UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SORTIMENT OG UDVIKLING AF NYE KATEGORIER

Der er mulighed for at udvikle nye produkter og variationer af eksisterende varianter.

For eksempel udvidede sortimentet af refreshingly light low calorie-mixers sig i løbet af 2018. Virksomheden ser også muligheder i at udvikle flere limited-edition varianter af dens produkter såsom Clementine Tonic og Cucumber Tonic lanceret I Off-Trade i Storbritannien samt varianter til internationale markeder.

Foruden nye varianter er der muligvis muligheder i at lancere nye formater såsom 150ml dåser, der blev lanceret i Storbritannien i 2015, og i at opfriske emballage såsom den opdaterede branding i 2015 og nye specialavede flasker

 

PRIMÆRE STYRKER

Som verdens førende leverandør af premium mixers til spiritus målt på detailsalg, mener vi, at vi har følgende primære styrker:

ET STÆRKT KARAKTERISTISK BRAND

Fever-Tree er det førende brand på det internationale marked for premium mixers.

Beskyttelse og forstærkning af brandets markedsposition er et vigtigt fokuspunkt for virksomheden.

TYDELIGT DIFFERENTIEREDE PREMIUM PRODUKTER

Virksomheden anvender udelukkende ingredienser af højeste kvalitet i dens produkter, og stifterne rejser fortsat verden rundt for at finde og udnytte disse ingredienser.

Premium-benævnelsen er et tydeligt punkt, som adskiller Fever-Tree fra massemarkedets konkurrenter og er nøglen til både produktkvalitet og brand image.

FIRST MOVER FORDEL

Fever-Tree var first mover og innovator af premium mixer-kategorien, og det beriger brandets autencitet og tiltrækningsevne over for branchens førende bartendere og influenter, som verificeres af, at brandet er blevet kåret som den mest trendy tonic på verdens bedste barer for fjerde år i træk i Drinks International's årlige brand-rapport.

SKALÈRBAR FORRETNINGSMODEL

Virksomhedens i høj grad outsourcede virksomhedsmodel understøttet af stærke, veletablerede forhold til leverandører aftappere og distributører og giver plads til skalérbarhed og operationel fleksibilitet, uden det kræver væsentlige økonomiske forpligtelser for virksomheden.

STÆRKE OG ALSIDIGE FORHOLD TIL KUNDER

Virksomheden har stærke og veletablerede forhold med dens netværk af importører og distributører samt den On-Trade og Off-Trade kunder.

Indtægterne er spredt ud over geografi, kanaler og kunder, og der er ingen enkelt kunde, der genererer mere end 5% af virksomhedens omsætning.

ERFAREN LEDELSE DREVET AF STIFTERE

Virksomhedens ledelse og bestyrelse består blandt andet af stifterne af Fever-Tree, som har betragtelig erfaring i mixer- og spiritusbranchen.

Direktørerne støttes desuden af et erfarent operationelt team samt eksterne partnere med mange års erfaring i drikkevarebranchen.

STÆRKT CASHFLOW OG JUSTEREDE EBITDA MARGINER

Virksomheden kræver minimale kapitaludgifter og har til dato opnået en stærk cash generation. I 2017 var det operative cash flow 74% af det justerede EBITDA.

Virksomhedens i høj grad outsourcede forretningsmodel støtter dens opererende marginer. I 2017 opnåede virksomheden en bruttofortjeneste på 53,5% af en justeret EBITDA margin på 34,5% af indtjeningen.